Składniki:
- 30 dag tuńczyka w oleju
- 50 dag makaronu spaghetti
- 2 duże cebule
- 4 ząbki czosnku
- 10 dag śmietany (najlepiej 12%),albo jogurtu
- ser (najlepiej ostry)
- 2 pomidory (sparzone i obrane, dla leniwych pomidory z puszki)
Otwieramy puszki z tuńczykiem i odcedzamy olej. Na oleju podsmażamy poszatkowaną cebulę i rozgnieciony czosnek . Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Całość podsmażamy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę i pokrojone w cząstki pomidory. Całość zagotowujemy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Przygotowany sos podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente. Gorącą potrawę posypujemy startym serem , oraz dekorujemy świeżymi ziołami( jeśli mamy oczywiście).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz