Składniki:
- 2 cukinie
- 4 papryki (różnokolorowe)
- 3 pomidory
- 3 duże cebule
- 500 g kiełbasy
- słoiczek przecieru pomidorowego
- olej
- sól , pieprz, ostra papryka
Sposób Przygotowania:
Olej rozgrzewamy w garnku. Następnie kroimy drobno cebulę, włożyć do oleju i gotować na małym ogniu. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do garnka z cebulą i podsmażamy. Umytą paprykę, z której wcześniej usunęliśmy gniazda z nasionami kroimy w prostokątny i dorzucamy do garnka. Umytą cukinię myjemy i kroimy w plasterki i dorzucamy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu aż zmięknie dodając wody. Następnie dodajemy pomidory,które wcześniej zostały sparzone i obrane ze skórki. Mieszając całość gotujemy na małym ogniu. (poniżej zdjęcie w trakcie gotowania)
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz ostrą papryka (w proszku). Moje proporcje to mało soli za to więcej papryki i pieprzu, ponieważ kuchnia węgierska kojarzy mi się z kuchnią pikantną.Całość gotujemy jeszcze ok 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz