Od wyjazdu na narty chodziły za mną słodkie obiady, a to mi się rzadko zdarza padło na racuchy. Przepis na racuchów wzorowałam na przepisie znajdującym się na stronie zwegowani.
Składniki:
- jabłka
- szklanka mleka
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/4 szklanki cukru
- cynamon
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder
Sposób przygotowania:
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i doprawiamy cynamonem. Jabłka dodajemy do pozostałych składników i mieszamy jeszcze przez krótką chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej i na patelni smażymy dwa, ewentualnie trzy placki na raz. Przed jedzeniem można je odsączyć z namiaru tłuszczu kładąc je na papierowy ręcznik. Podajemy je posypane cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz