niedziela, 14 października 2012

Pasta jajeczna z awokado

Awokado kiedyś znienawidzone przeze mnie obecnie wraca do mych łask.  Dlaczego bo witaminy ma i białka i jak się okazuje świetnie nadaje się na pastę kanapkową
A pasta to naprawdę miła odmiana  w stosunku do wędlin - miło zjeść zatem coś takiego w pracy na drugie śniadanie ale i tez wieczorem po treningu- wtedy takie kanapki smakują najlepiej.


Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • awokado
  • łyżka soku z cytryny
  • pół małej cebuli
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • łyżeczka majonezu 

Sposób przygotowania:
  1. Jaja ugotować pokroić w kostkę i wsypać do miski
  2. Awokado obieramy ze skóry przekrajany na pół wyciągamy pestkę i  kroimy w drobna kostkę i także wysypujemy do miski
  3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Następnie wszystkie składniki rozgniatamy widelcem i mieszamy
  4. Następnie dodajemy sól, pieprz sok z cytryny oraz majonez i wszystko mieszamy
  5. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek oraz drobno posiekaną cebulkę i całość mieszamy na jednolitą masę
I gotowe :)





1 komentarz: