poniedziałek, 11 marca 2013

Makaron z tuńczykiem i kaparami

Ajjj i znowu mam plecy w pisaniu. Nie nadążam. Za dwa tygodnie zamykam projekt idealnie przed świętami. Wtedy poszaleje :)
Tymczasem szybki makaron podpatrzony w kwestii smaku.


Było szybo i smacznie a to sjest ostatnio moje jedyne kryterium przy kulinarnych inspiracjach.

Składniki
  • 400 gram makaronu kokardki
  • 2 puszki tuńczyka
  • 3 łyżki kaparów
  • cebula
  • szklanka śmietany 
  • oregano, pieprz 
  • ser starty- najlepiej parmezan
Sposób przygotowania:
  1.  Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
  2. Kroimy cebule i podduszamy ją na patelni. Następnie dodajemy kapary i tuńczyka i całość podgrzewamy.
  3. Gdy makaron już się ugotuje przerzucamy go na patelnie i całość zalewamy śmietaną. Na końcu całość doprawiamy przyprawami oraz posypujemy startym serem
i obiad gotowy :)